Diplomantka Bára Kebová (které jsem dělala poslední dva roky školitelku) v září úspěšně obhájila svou diplomovou práci na téma „Udržitelné restaurace v českém kontextu – kritéria, překážky a příležitosti“ na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy (FHS UK).
Práce je vůbec první odbornou studií v Česku zabývající se tématem udržitelnosti v restauracích – na základě analýzy a komparace převážně zahraničních metod hodnocení udržitelnosti v sektoru veřejného stravování stanovila Bára kritéria „ideální“ udržitelné restaurace a následně na základě rozhovorů s restauratéry identifikovala hlavní překážky a příležitosti, před kterými čeští restauratéři na cestě k udržitelnému fungování stojí.
Práce byla oponentem i komisí velmi kladně hodnocena a bude zpracována do několika článků – odborných i webových. Máme se jistě na co těšit.
Velká gratulace Báře!
Celý text diplomky ke stažení v pdf: Kebova_2017_Udrzitelne restaurace
Pokud hledáte školitele pro svou bakalářskou či diplomovou práci a zajímá Vás téma udržitenosti a potravin, můžete mne kontaktovat. Šikovné a zapálené studenty a studentky vždy uvítám 🙂